Zullen de laatste beursmaanden het beter doen dan in het vorig jaar?

Standen
Het gaat al weken de positieve kant op met plussende indexen, hoewel er onderling natuurlijk verschillen zijn. De AScX sloot de week nog net positief af met 1 puntje er bij. De AEX groeide met 11 punten, dus rond de 2%. Een tevredenstellend resultaat. Hetzelfde vond plaats bij de AMX. Het aantal punten verbetering was 17, wat ook bij deze index uitkomt op rond de 2%.
Portefeuilles laten weer fondsen zien in de richting van verkoopwaardigheid en het aantal gerealiseerde verkopen neemt snel toe. Er komen natuurlijk nog een tweetal maanden aan, maar op dit moment voelt het helemaal prima. Met de slotmaanden van het vorige beursjaar nog in het hoofd hopen we dat de huidige lijn kan worden vastgehouden.

Twee flexfondsen
De derde kwartaalcijfers pakten soms heel verschillend uit. Brunel liep tegen een daling op van twintig procent op basis van tegenvallende cijfers. Bij Randstad Holding vielen de cijfers eigenlijk ook niet mee, maar de koers heeft daar bepaald niet onder geleden.

Koers Brunel      1 jan 10,67, 1 apr 13,62, 1 jul 12,90, 25 okt 8,09. Een gevoelige tik op de neus. Of er sprake is van overreageren zal nog moeten blijken de komende weken.
Koers Randstad 1 jan 39,06, 1 apr 44,32, 1 jul 48,27, 25 okt 50,14. De cijfers hebben kennelijk geen invloed gehad op de koers. De vaart blijft er in.

Het zijn beiden al lang bestaande spelers in de flexwereld. Randstad met een grote diversiteit aan flexvormen, Brunel voornamelijk met detachering, veel in technische beroepen. Voor beiden is Duitsland een belangrijke markt. Wellicht dat dit land van grote invloed is op de performance, met name bij Brunel.

Of het nu de gevolgen zijn van de sjoemel-ellende in de autoindustrie, die in Duitsland natuurlijk een enorme impact heeft, of de dreiging van al dan niet ingevoerde importheffingen door de VS, of de aankomende narigheid rond een harde Brexit, de grote automerken in Duitsland krijgen er mee te maken. En daar ondervinden deze flexfondsen elk op zijn eigen manier en mate de hinder van. Het komt vast wel weer goed.

Posted in Weekbericht