Zal er nog een eindspurt komen dit jaar?

Standen
Het liep de afgelopen week minder goed dan de week er voor. Naarmate de week verstreek vielen heel wat fondsen weer wat stil, terwijl de week er voor de boel juist een mooie inhaalactie liet zien. We zijn dus nog niet echt in de eindspurt terechtgekomen. De indexen vertonen een forse achterstand ten opzichte van het begin van het jaar; met elkaar zijn ze zo’n 9,6% achter. In de praktijk komen de AMX en de AScX elk rond de honderd punten te kort.

Dat gat was twee weken geleden nog veel groter. En inmiddels hebben ook deze week gelukkig weer verkopen plaatsgevonden.

Assist
Stilzitten en op betere tijden wachten went nooit. Het kriebelt elke dag. Je wil het liefst bezig zijn met een volgende transactie. De wegzakker van de beurs in oktober is nog lang niet achter de rug. Bijna 73% van de posities blijft in de koersontwikkeling achter; ongeveer 21% presteert naar behoren en 6% toont een mooie plus. Tot aan verkoopwaardig toe.
Al met al nog geen reden om te gaan lopen juichen. Herstel over de afgelopen weken is vooral zichtbaar in het bijtrekken van de onderliggende waarde van de posities. Het zal nog heel wat tijd nemen om van de min in de plus te komen, om daarna aan verkopen te kunnen denken.

Tot en met de maand oktober staat het behaald resultaat, inclusief uitgekeerd dividend, op 8,1%. Absoluut een cijfer wat er mag wezen. Nu nog de nodige posities van het rood naar het zwart. Blijf kijken.

Posted in Weekbericht