September ligt alweer ver achter ons, net als de zomer, lijkt wel

De indexen
Na september staat de AEX er een stuk beter voor. Met een opmars van 558 naar 586 punten noteren we een plus van 28 punten. Een hele mooie beweging over deze periode, ondanks het gestuiter van afgelopen week. Het wereldnieuws is vrijwel elke week verontrustend. Toch lijkt de index daar geen hinder van te ondervinden. Niet dat het alleen maar hosanna is in de AEX. Het goede resultaat wordt vooral bepaald door een aantal hoogvliegers die een groot aandeel hebben in de positieve koersontwikkeling. Kijk maar eens naar Aalberts, Wolters Kluwer, Galapagos of ASML.

Een aantal fondsen staat geparkeerd of blijft zelfs achter. Menig fonds heeft de grote dip eind 2018 nog niet goed verwerkt. Er is nog steeds een bepaalde druk op een aantal bedrijven om uit die magere periode te voorschijn te komen. Maar over het geheel genomen loopt het goed met de AEX.

Als het dan toch over de parkeerstand gaat: de AMX begon en eindigde de periode op 811 punten. Het saldo van alle op en neer gaande bewegingen. Maar ook deze index heeft in september mede bijgedragen aan het behalen van resultaat. De AScX was de enige met een licht verlies. Een minnetje van 3 punten. Van 946 naar 943 punten.
Waar het naar toe gaat weten we met z’n allen niet. Maar ook in deze periode was er een beetje dividend te genieten; dat zal de komende maand ook weer zo zijn. Laten we er voor gaan.

Posted in Weekbericht