Rendement komt ook wel eens als je er niet op rekent

Meevaller
In huis blijf je bij een slechte weersverwachting snel binnen zitten of je gaat wat anders doen. Als buienradar niet veel goeds voorspelt, is de beslissing snel genomen. De koers van de dag wordt veranderd en we gaan over op de “binnendienst”. Soms loopt het echter anders en viel het weer achteraf gezien eigenlijk best wel mee. Het zij zo.
Op een camping gaat dat allemaal net even anders. Het is dezelfde buienradar die op de smartphone of de tablet de voorspelling geeft. Maar dan opeens blijft men toch regelmatig naar de wolken kijken en wordt de windrichting gepeild. En, anders dan thuis, worden er momenten gepakt en blijkt een dag vaak achteraf toch mee te vallen. Gewoon door af en toe een potje te gluren. Mogelijk herkent u dit.

Op de beurs gaat het ook ongeveer zo. Geen buienradar, maar een leger professionele uitleggers die commentaar geven over het te verwachten gebeuren. Doorgaans gebaseerd op hetgeen gisteren heeft plaatsgevonden en het nieuws van de dag. Als er niet veel goeds wordt voorspeld, wordt de beslissing snel genomen om de dag te laten voor wat het is. Maar ook in deze situatie is het aan te bevelen om af en toe naar de koersontwikkeling te kijken. En dan zijn er ook op zulke dagen vaak momenten te pakken. Gewoon door een potje te gluren. Maar ja, daar heeft natuurlijk niet iedereen tijd voor. Dat klopt. Daar hebben onze deelnemers ons voor.
Rendement op een moment dat je er niet op rekent. En soms komt er verwacht of onverwacht dividend langs. Of je thuis bent of op vakantie. Mooi toch?

Posted in Weekbericht