Opnieuw een mooie plus over de hele week: kracht of schijnbeweging?

De Week
Aan rumoer op het wereldtoneel zijn we inmiddels gewend. Van de uitspraken van wereldleiders krijgen de leugendetectors hevige koorts. Je geeft vooral je “vijanden” overal de schuld van, als er een aanslag wordt gepleegd. Of je claimt landjepik om verkiezingen te winnen. Of je zet het parlement buitenspel om je eigen land over te leveren aan willekeur en roekeloosheid. Of je bedenkt gewoon weer een opkoopronde van bedenkelijke schulden om niet snel vergeten te worden. Of je sloopt de Nederlandse pensioenberg verder; men vond het in Europa toch al te hoog. Zo op te lepelen. Allemaal ellende.

De beurs denkt er geheel anders over. In elk geval in de laatste weken. En tot genoegen. Er komt weer wat adem in weggezakte fondsen. En er zijn altijd fondsen die vooruit lopen en opspringen. De indexen vinden het allemaal prima en de beleggers ook. De AEX pakte er 7 punten bij van 569 naar 576 punten. De AMX deed het heel goed. Van 822 naar 842 punten leverde een prachtige 20 punten op. De AScX won de race. Een run van 945 naar 971 punten leverde een klim van 26 punten op. Daar kun je mee thuis komen.

De exits
De afgelopen week heeft het afrekenen van Wessanen plaatsgevonden. We zullen binnenkort mogelijk afscheid nemen van de notering. Dat zal zeker het geval zijn bij Binck. Deze notering zal na 25 september van de beurs verdwijnen.
Inmiddels loopt de overname van Kasbank door Caceis richting de afwikkeling. Er is een bod uitgebracht op uw stukken van 12,75 euro, inclusief dividend. De aanmeldtermijn sluit op maandag 23 september om 8.00 uur, dus eigenlijk vrijdag bij het sluiten van de beurs. Kijk uw portefeuille even na op “rustige” oude posities. Wie weet.

Posted in Weekbericht