Ook week 4 was goed voor de portefeuille

Positief
Over de week genomen overheerste het aantal plussen duidelijk de minnen. Het voelt goed om de onderliggende waarde opnieuw naar een prettiger niveau te zien kruipen. We zijn er echter nog niet; verre van dat. Maar de verbetering geeft al weer aan menigeen wat kansen. Op zulke momenten heeft een portefeuille met een mooie spreiding soms al kriebelende zwarte cijfers, waardoor een dagelijkse afweging of er een verkoop in zit aan de orde is. En dat is wat de belegger graag wil.
De handel komt zo een beetje in de mood. Januari komt straks op de lat, niet met een topcijfer, maar wel weer met een cijfer. Dat was in de laatste maanden van 2018 lang niet bij iedereen het geval. Het nieuwe beursjaar geeft de burger de spreekwoordelijke moed. Lekker bezig.

Assist
Bij de deelnemers aan Assist zijn drie bewegingen te melden. Ruim 3% van het totale volume aan posities is vertrokken uit de categorie te ver achter. Dat is goed nieuws want deze categorie drukt heel zwaar op de actuele waarde van de portefeuilles. Meer posities zijn dus actief aan het werk. Het is logisch dat we daardoor tevreden kunnen zijn met een bredere groep posities in de categorie performing. En natuurlijk komt melding drie naar voren: het aantal verkoopwaardige posities nam in omvang toe, wat onze deelnemers een aardig aantal verkopen heeft opgeleverd. Hopelijk kunnen we dit een tijdje vasthouden. Op naar de inmiddels lopende week.

Posted in Weekbericht