Het werkwoord van de week was “wegzakken”

Indexen
Ook al werd er, als een soort schijnbeweging, even een nieuwe top voor dit jaar aangetikt, het niveau vasthouden lukte vervolgens niet. De drie indexen moesten ruimte prijsgeven. De AEX bleef het meest in de buurt. Er gingen 9 punten verloren, om uit te komen op 543 punten. De AMX had het lastiger. Deze index raakte 22 punten kwijt en belandde op een nieuwe slotstand van 753 punten. En bij de AScX ging het er ongeveer hetzelfde aan toe. Een wegzakker van 21 punten bracht de stand op 977 punten.
Er is geen wereldnieuws die de week een betere verwachting kon geven. Haperende economische ontwikkelingen in verschillende landen geven onvoldoende vertrouwen. De naderende ontknoping rond de Brexit maakt geen enkele partij optimistisch. De Europese Centrale Bank doet niets, de FED durft niets. We zitten met z’n allen te wachten op iets wat niet lijkt te gaan komen. Lekker hoor. De indexen bij elkaar gerekend staan op dit moment op een plus van 12% ten opzichte van het begin van het jaar. Geen reden tot paniek, dus.

Handel
Toch gaan onze deelnemers onverstoord door met koop- en verkooptransacties. Want er zijn wel relevante bewegingen in individuele fondsen die het reageren waard maken. Macro dus wat in mineur, maar micro voldoende werk aan de winkel. Het cijfer behaald en afgerekend resultaat voor het lopende jaar is iets gestegen. Over alle deelnemers heen noteren we na de afgelopen week een rendement van 1,636% over het totaal belegd vermogen. De onderlinge verschillen zijn forser dan ooit tevoren. Zo zijn er enkelen die nog niet aan een eerste verkoop voor dit jaar zijn toegekomen. Best wel raar. Deze deelnemers mogen op onze volle aandacht rekenen. Maar u weet het: de fondsen in portefeuille moeten het uiteindelijk doen. We gaan verder met goede moed; ze halen het wel weer in. Wie weet wat de komende week in petto heeft.

Posted in Weekbericht