Het lijkt na de maand maart een beetje stil te staan; maar toch

Stilstand?
De situatie rond de Brexit begin maart zag er niet goed uit; aan het eind van de maand ook niet. Maar het heeft bepaald niet stilgestaan in het Lagerhuis. Er is wel van alles gebeurd. We weten inmiddels hoe het daar met stemmen aan toe gaat. Leerzaam en zelfs af en toe vermakelijk.
Zo leek er op de beurs ook weinig veranderd gedurende de maand. Kijk maar naar de standen. De AEX plust wat, de AMX een klein minnetje en de AScX een klein plusje. In elk geval geen aardverschuivingen, lijkt zo. Als we dan vaststellen dat afgelopen vrijdag Altice en Galapagos ruim boven de twintig procent zijn gestegen, zien we dat in het maandcijfer niet terug. Er hobbelt dus van alles op en neer.

Wat meeviel
Het ingezet vermogen over alle deelnemers staat op 109% van de eerste beursdag van dit jaar. Dat is best een forse groei. Men heeft dus voldoende vertrouwen om nieuw vermogen in te zetten. Ook is opnieuw een zichtbare verbetering in het reduceren van de opgelopen terugval van de koersen aan het eind van het vorig jaar. Was de gezamenlijke achterstand op 1 maart nog -33,44% van de portefeuillewaarde, aan het einde van de maand is dit cijfer bijgetrokken naar -24,28%. De portefeuille’s herstellen dus ook deze maand in een mooi tempo. Veel posities moeten nog terugkeren van een (te) grote achterstand, maar de beweging zet nog steeds door.

Resultaat
Gelukkig valt er met grote regelmaat het een en ander te verkopen, waardoor opgebouwde koerswinst kan worden omgezet in behaald resultaat. Zo bouwt het rendement zich voor dit beursjaar zich voortdurend op. Momenteel is de tussenstand terecht gekomen op 1,54% van het totaal belegd vermogen. Op jaarbasis zullen we in dit tempo naar grote waarschijnlijkheid de 5% opnieuw passeren. In deze economisch turbulente tijden een rustgevende gedachte.
En dan gaat de maand april van start. Met de komende twee maanden heel veel dividendnieuws. Dat willen we graag meemaken.

Posted in Weekbericht