Er gaan 12 of 13 punten van de index af – maak uw keuze

In de min
De drie Nederlandse indexen reageerden identiek op de warrige beursweek. De AEX liet 12 punten, bij de AMX en de AScX ieder 13 punten er af. De bewegingen zijn opnieuw in de min. Het is momenteel ook lastig om positief beursnieuws aan te halen. Het rommelt over de hele linie in het wereldnieuws. Met de afgelopen week Italië voorop. Een behoorlijke bedreiging voor een toch al zeer onder druk staand economisch beleid binnen Europa. Het aantal stuiterende lidstaten neemt eerder toe, dan af. Dat geeft geen rust. Met allerhande maatregelen en heffingen in de wereldhandel kunnen we onderling gekrakeel echt wel missen. Het is een rommeltje.

Juli
De maand juli bracht al geen verlichting en augustus maakt het er tot nu toe ook niet beter op. Het aantal posities bij onze deelnemers, die op te ruime achterstand staan, loopt op naar 72%. Door de onrustige tijd herstellen we op een goede beursdag met een beetje en dalen we op een mindere of slechte dag te hard. Veel op sentiment, minder op echt harde cijfers.
De categorie “Performing” bestaat momenteel uit 22% van de posities. En er komen gelukkig nog regelmatig verkoopadviezen uit; niet alles op de beurs is negatief.
Het rendement van de deelnemers cumulatief is na de maand juli wel toegenomen van 5,23 naar 5,62% voor het lopende jaar tot nu. Een belangrijke bijdrage levert het doorlopen van dividend toekenningen in de onderliggende portefeuilles. Dit varieert per portefeuille. Maar bepaald geen slecht tussentijds niveau in dit onrustige beursjaar.

Post NL
Een positief geluid bij alles wat niet meezit. Post NL vertoont de afgelopen week een beweging tegen de draad in. Sloot het fonds op 2 augustus nog op 1,52 euro, na de afgelopen week noteerde het 1,715 euro. Een dappere move.
Laten we hopen dat deze beweging nog even door mag gaan.

Posted in Weekbericht