Een stoelendans die zich beperkt tot de AScX

Standen
Met nog 1 dag te gaan is de maand september ook al weer voorbij. De herfst is een feit als we naar het weekendweer oordelen. Nattig en pruttig. Na morgen kunnen we vaststellen of er bewegingen van betekenis hebben plaatsgevonden in deze maand. Dat lijkt niet het geval. Er is over de periode heen geen achteruitgang waar te nemen op dit moment. Daar kan de komende maandag nog wat aan veranderen. Het voelt momenteel niet zo.
De AEX plust 20 punten ten opzichte van augustus, de AMX haalde 17 punten in de plus en de AScX telde er 13 meer. Wel alledrie positief dus. Een tikkeltje beter, zonder dat het wereldnieuws ook maar een enkel moment tot rust komt. De markten blijven gewoon ademhalen. Heel verstandig.

De stoeltjes
We zagen kort opeen verschillende fondsen uit de AScX verdwijnen. We melden de namen: BinckBank is in buitenlandse handen gekomen en hetzelfde is aan de orde voor Wessanen en Kasbank. Het doet vreemd aan dat totaal Nederlandse fondsen voor ons uit beeld aan het geraken zijn. Dat was in de VOC-tijdgeest zeker weten andersom geweest. Stof om over na te denken.
Twee nieuwe noteringen zijn de AScX binnengekomen:
Ajax en Neways Electronics. Bij Ajax klinken er bij enkelen vreugdegeluiden in het hoofd, maar daar merken onze deelnemers gelukkig helemaal niets van. Maar toch… Net als Ajax komt Neways Electronics uit het overzicht Lokale fondsen. Over 2018 keerde het bedrijf 4,75% dividend rendement uit. Geen slechte opstap. Op naar nieuwe kansen.

Posted in Weekbericht