De indexen hebben de draad goed opgepakt

Herstel
Na de pas op de plaats over week 6 hebben de indexen de afgelopen week de draad goed opgepakt. Begrijp het goed, er worden geen superwinsten gedraaid. Maar de opgelopen achterstand aan het eind van het vorige jaar wordt in een mooi tempo ingelopen. We zijn er nog lang niet, er is nog heel wat herstel nodig. Toch gaf deze week opnieuw een goed gevoel. Prachtig.
De AEX pakte er 12 punten bij; de AScX deed het beter met een toename van 26 punten; de AMX spande absoluut de kroon door 33 punten hoger de week uit te gaan. Er waren enkele fondsen die door de week heen wegzakkers vertoonden, maar de drie indexen trokken beslist in de goede richting. Het zou geweldig zijn als deze beweging verder doorzet. Terug halen van eerder verdwenen onderliggende waarde.

Assist
De bedrijfsdrukte is ook bij onze deelnemers toegenomen. Er worden dagelijks koopadviezen gegeven en gelukkig steeds meer verkoopadviezen. En met veel genoegen. Onze deelnemers beheren hun eigen vermogen en stellen het op prijs om daarbij adviezen te ontvangen over aan- en verkoopmomenten. Veel beleggers vinden het timen van deze momenten best wel lastig. Op basis waarvan neemt men een nieuwe positie in, of wat is het geschikte moment om juist weer uit te stappen. Menigeen heeft daar de nodige moeite mee. Daarom is men, onder meer, deelnemer van Pharos Assist geworden.

De categorie posities met te veel achterstand is opnieuw afgenomen met een volume van 6%. Dat gebeurt er in zo’n week. Die posities kunnen dus weer gaan tellen in de performance. Tegelijk nam het aantal posities met winstvorming toe met 3%. En ja, dan wordt er ook door verkopen een hoger resultaat behaald. En afgerekend. Na week 7 noteren we met elkaar een tussenstand van 0,50 naar 0,61% van het totaal belegd vermogen. Tot genoegen.

Posted in Weekbericht