De ene week is de andere niet; lichte daling voor twee indexen.

Daling?

Ja, zo kan het gaan in beursland. De ene week houden we ruim over om de volgende week iets te kort te komen. Geen daling om van te schrikken. Het zijn kleine verschuivingen, hoewel het gestuiter door de week heen ook een heel ander beeld had kunnen geven. De AEX laat 3 punten, de AMX mist er 6. De AScX steeg miniem, maar parkeerde net als vorige week vrijdag op 982 punten. We kunnen dus met goede moed aan de volgende beursweek beginnen.
Laten we uit de AMX even wat verder ingaan op BAM, die een gevoelige tik moest incasseren.

BAM

Vanaf het begin van dit jaar af vertoonde BAM een schitterend koersverloop; vaak gedragen door positief nieuws uit de opdrachtensfeer. Bovendien loopt het momenteel prima in de bouwsector. Het koersverloop op een rijtje: Op 2 januari noteert het fonds 2,50 euro – 31 januari wordt 3,00 euro aangetikt – 21 februari 3,50 euro – op 3 april zien we 4,00 euro op de borden – tweemaal in april een top van 4,38 euro – een forse daling van 4,19 euro naar 3,60 euro op 9 mei – weer aangetrokken naar 4,00 euro op 2 juli – de grote plof van 25% omlaag naar 3,00 euro op 8 juli – om deze week te sluiten op 3,17 euro. Wat een enorme terugval!
Het bedrijf kwam met een waarschuwing in verband met tegenvallende resultaten. Natuurlijk wisten we al van de zeesluis bij IJmuiden, maar nu komt het aspect van afkoeling van de prijsopbouw in de nieuwbouwsector er over heen. Niet goed natuurlijk, maar rechtvaardigt dat een koerscorrectie van 25%?
ING verlaagt de winstraming met meer dan 50%. Dat heef een enorme impact op het sentiment bij de beleggers. Weten zij dan zo veel meer dan wij, of is er wellicht sprake van overreageren?

BAM is een gezonde en grote onderneming, die zoals andere grote ondernemingen, de weg zal vinden in positieve zin te anticiperen op veranderende omstandigheden. Het herstel is ingezet door de binnen de week van 3,00 naar 3,17 euro aan te trekken. Het zal naar verwachting hier niet bij blijven. Kop op en vooruit.

Wij wensen u een goede beursweek.
Het team van Pharos Zelfbeleggen.

Posted in Weekbericht