De AMX pakt over week 8 opnieuw geweldig door

Positief
We kunnen van alles vinden van het wereldnieuws. Vraagtekens te over. Geen gebrek aan internationale spanningen. Het is wat.
Toch trekken de indexen zich er weinig van aan, alsof het allemaal hoegenaamd geen directe invloed heeft op de markten. Dat is natuurlijk niet zo, maar de beurs is onveranderd de slechte exit uit het vorige jaar weg aan het werken.
En dat is allemaal nog niet gedaan, ook al laten we weer een mooie week achter ons. Cijfers? De AEX plust 2 punten, de AScX plust 8 punten en de AMX haalt er 28 punten bij. Bij elkaar geteld staan de indexen 12% hoger in dit jaar. Geweldig.
Maar we zijn er nog lang niet, als we ons realiseren dat er wel een procent of 30 aan waarde vertrokken was. Het positieve gevoel blijft staan.

Assist
Ruim driekwart van alle posities van de deelnemers liet een te grote achterstand zien aan het begin van het jaar. Dat gaat thans op voor net iets meer dan de helft van de posities, zo rond de 54%. Heel wat beter dus. Het ene fonds herstelde beter of sneller dan het andere. Er zijn zelfs weer regelmatig koplopers te zien, die op weg zijn naar de status ‘verkoopwaardig’. Na de afgelopen week geldt dat voor 1 op de tien posities.
Het verkopen gaf het nodige, maar zeer gewenste huiswerk. Het gerealiseerde resultaat voor 2019 is toegenomen van 0,61 naar 0,98% over het totaal belegd vermogen. We zijn heel dichtbij het eerste procent; en dan er voorbij. Kom maar op week 9!

Posted in Weekbericht