De AEX zet een nieuwe topstand voor dit jaar

Standen
Een geweldige week. De drie indexen deden weinig voor elkaar onder. De AEX steeg van 530 naar 552 punten; een plus van 22 punten. De AMX ging van 752 naar 775 punten; met een plus van 23 punten iets beter. De AScX pakte de grote winst; van 955 naar 998 punten geeft een verschil van 43 punten. Alom een tevreden gevoel met deze opverende koersen.
Maar lang niet elke belegger komt hiermee aan zijn trekken. In menige portefeuille is de narigheid van het vierde kwartaal van 2018 nog niet voldoende weggewerkt. Sommigen zijn dit jaar nog nauwelijks aan mogelijke verkopen toegekomen. Dat is best wel een vreemde constatering omdat anderen juist al lang weer volop in de transacties zitten. Grote verschillen.
Het goede aan de afgelopen week is de gedachte dat de achterblijvende portefeuilles een behoorlijke stap hebben gemaakt. Altijd met goede moed verder.

Fondsenwissel
Vandaag is de periodieke herweging van de indexen aan de orde. De volgende verhuisberichten worden in de overzichten verwerkt:

AEX
Uit – Altice Europe
Uit – Signify
In – Adyen
In – IMCD

AMX
Uit – Adyen
Uit – IMCD
Uit – Sligro
In – Altice Europe
In – Basic Fit
In – Signify

AScX
Uit – Basic Fit
Uit – Hunter Douglas
In – Accsys
In – Sligro

De meeste fondsen wisselen over en weer van index. Hunter Douglas verhuist naar Lokaal. Accsys komt op uit Lokaal. Als vertrekkende fondsen voorkomen in portefeuilles blijft de koersinformatie doorlopen. De posities blijven operationeel. Ze komen echter niet meer voor als koopadvies. Verkopen kan altijd.

Posted in Weekbericht