De AEX sluit de week zoals deze begon, op 553 punten

Indexen
Openen en sluiten met dezelfde stand. Dat geeft de indruk dat er erg weinig te beleven viel. Er hebben geen aardverschuivingen plaatsgevonden, maar er zat best wel de nodige beweging in. Op de AScX hoefden beleggers ook niet echt te rekenen. Deze index verspeelde 3 punten. Gelukkig zorgde de AMX voor wat beweging met een verbetering van 17 punten, ruim 2%. Een mooi resultaat. Maar over het totaal bezien zorgt de beurs niet voor teveel vrolijkheid.

TKH
Uit de AMX halen we TKH naar voren. Twentse kabel heeft over bijna alle beursdagen van juni een fantastische opgaande lijn laten zien. Even voor de liefhebbers opvolgend: na 3 juni 41,76 euro – 42,66 – 43,36 – 45,34 – 46,86 – 47,50 – 48,06 – 52,80 – 52,70 – 54,40 na 14 juni. Prachtig!

Het bedrijf is actief op het technische vlak in een drietal segmenten: tunnelbouw en infra, parkingfaciliteiten en marine en offshore. Daar komt heel wat bekabeling bij kijken. De bedrijfsstrategie spreekt zeer aan en het gaat ze kennelijk behoorlijk voor de wind. Maar wat laten ze over deze periode een trackrecord zien, zeg. Complimenten. Enkele deelnemers zijn er zeer over te spreken.

Stern
Uit de lokale notering even aandacht voor Stern. Dit fonds komt niet in de drie indexen voor, maar heeft er wel ingestaan en veel deelnemers hebben nog openstaande posities. In de automotive is er altijd van alles aan de hand.

Als dieselgate geen invloed heeft gehad op de verkoopcijfers, doen de importheffingen in het Westen en Oosten thans een duit in het zakje. Een echt rustige wereld is het niet. Een van de redenen dat er nog aardig wat posities openstaan, is ook gelegen in het zachtjes wegzakken van de koers door de tijd heen.

Het bedrijf is vergevorderd met de verkoop van de leasetak en met de herfinanciering van de onderneming. Dat verloopt voorspoedig en zo kon het gebeuren dat er tot een interimdividend is besloten van 2,50 euro per aandeel. Dit is in de afgelopen week uitgekeerd. Als alle operaties volgens plan zijn afgerond, komt er mogelijk nog een interimdividend van 1,00 euro per aandeel bij. Een goede reden om de positie nog even aan te houden. Heerlijk, als een lokaal fonds op deze manier bijdraagt.

Posted in Weekbericht