Veel te veel rood en te weinig zwart

Foute kleur
Opnieuw laat de beursweek weinig opgewektheid zien. Kwam de AEX een week geleden nog boven de 1 januari stand, dan is dat na week 40 niet meer het geval. Onze drie indexen noteren inmiddels onder de eerste opening stand van het jaar. Veel te veel rode cijfers en maar weinig fondsen die een plus laten zien.

Wij richten ons met name op de Nederlandse economie. Hetzelfde beeld is echter zichtbaar in nagenoeg alle voor ons belangrijke gebieden. Hier in Europa, maar ook in de verre Oost en West. Analisten noemen allerlei oorzaken, zoals de rentestappen, veel landen in verkiezingen met bijna altijd de helft voor en de helft tegen de verwachte uitslag en vergeet het op grote schaal hacken om van alles te ontregelen vooral niet; onrust troef.

Maar beleggers zitten niet te wachten op een uitleg waarom de boel stilvalt. De performance laat momenteel te wensen over. We zullen het moeten uitzitten tegen de achtergrond dat het beursjaar tot nu toe lang niet slecht is verlopen. En er voldoende ruimte in tijd overblijft om uit deze dip te komen. Deze week lonkt het weer om af en toe buiten te spelen; Doen! Laten we hopen dat de zaak ondertussen een beetje opleeft.

Wij wensen u een goede beursweek.
Het team van Pharos Zelfbeleggen.

Posted in Weekbericht