Na een redelijke week een stap in de goede richting

Pinksteren
Plannen gemaakt. Wellicht ergens iets gereserveerd. De nodige locaties volgeboekt. En dan is het zo ver. Het weer verstoort heel veel plannen. Wind en storm heersen. Regen, hagel en onweer. Het KNMI geeft codes af. Er gaan dingen door, er worden dingen afgelast. Het is moeilijk om de dagen in volle tevredenheid door te brengen. Ook al weet men zulke zaken tegenwoordig van te voren te bezien. Beetje jammer. Men had er waarschijnlijk meer van verwacht. Maar niemand laat zich tegenhouden.

De beurs
En zo gaat het op de beurs ook. Plannen gemaakt. Posities ingenomen. Rekening gehouden met de nodige bewegingen. Hoopvol wachten op momenten van tevredenheid. Er zijn heel wat weken geweest met ronduit slechte resultaten. In dat licht viel de week zeker niet tegen. Maar ook in dit geval kan tevredenheid nauwelijks heersen. Fondsen die een goede dag laten zien, moeten de ruimte vaak de volgende dagen al weer prijsgeven.
Er zit weinig koers in de opvolgende dagen. Nieuws is zelden opgewekt en de zorgpunten zijn er voortdurend. Beetje jammer. We hadden er zeker meer van verwacht.

De factor tijd
Dan komt het neer op een veel gebezigde uitspraak: met geduld komt het uiteindelijk allemaal op zijn pootjes terecht. Heel erg waar, maar soms wel lastig uit te leggen.
Hopelijk heeft u goede Pinksterdagen achter de rug, ongeacht de weersomstandigheden. Dan gaan we met elkaar geduldig verder. En we laten ons niet tegenhouden.

Wij wensen u een goede beursweek.
Het team van Pharos Zelfbeleggen.

Posted in Weekbericht