Met twitteren de beurzen een slechte dag bezorgen; het kan tegenwoordig

Nerveus
Dat is de sfeer tegenwoordig. Er heerst een grote onzekerheid in de beurswereld. Handelsoorlogen worden ontketend. Verdragen worden eenzijdig opgezegd. Wapenstilstanden zijn verlopen. De centrale bank in de VS wordt onder druk gezet. En de markt maar roepen om kalm te blijven. En dat lukt ook nog best wel vaak. Maar ja, die vonken af en toe. Ze zorgen toch voor de nodige ontregeling. Foute boel.
Als we de schade na vrijdag opmaken, sluit de week af in mineur. De AMX laat 6 punten; de AScX verliest er 11; De AEX zakt door de hoeven met 26 verliespunten. Een vervelende handelsweek. Nerveus en overreageren. Het zal hopelijk weer voorbij gaan. Kalmte kan ons redden.

Binck
De overgang van Binck Bank is een feit. De termijn om uw stukken aan te melden is in principe afgelopen. Meer dan 95% van de aandelen is gemeld. Komende woensdag zal met de beleggers worden afgerekend. Tot 14 augustus staat een verlengde meldperiode open voor de ontbrekende stukken, tegen dezelfde prijs van 6,35 euro. Daarna start een eventuele uitkoopprocedure. De beursnotering zal spoedig tot een einde gaan komen. We nemen dus afscheid van het fonds.

Brunel
Het fonds kwam met de cijfers over het tweede kwartaal. Een eenmalige last van formaat gooit roet in het eten. Niet in elk land groei van de cijfers doet de rest. Het fonds keldert van 13,48 naar 11,26 euro. Zo, dat komt aan. Mogelijk is hier ook sprake van overreageren. Een gezond bedrijf met een goede omzetontwikkeling en geen gebrek aan nieuwe projecten. Daar zou de koers best wel eens op kunnen herstellen. Met dit soort gestuiter krijgen we mogelijk steeds vaker mee te maken, lijkt het. Minder goed nieuws op een verkeerd moment. Maar het geeft ook de beurs van vandaag weer; het kan na volgende week zo maar weer anders zijn. Laten we het hopen.

Wij wensen u een goede beursweek.
Het team van Pharos Zelfbeleggen.

Posted in Weekbericht