Hoe staat het er voor na de maand februari?

De indexen
De week was niet spectaculair. De AEX sloot zelfs 3 punten lager dan de vorige week. De AMX pakte er 1 puntje bij. Alleen de AScX boekte een mooi resultaat met een plus van 15 punten. Dan verwacht je niet zo veel van een week. Toch zit de vaart er momenteel goed in. De standen zijn beduidend hoger dan aan het begin van het jaar, waardoor zich meer en meer verkoopmomenten aandienen.

De drie indexen bij elkaar genomen noteren 112,6% hoger dan op de eerste beursdag van 2019. Per fonds verschilt dat aanmerkelijk. Het ene herstelt nog steeds met grote stappen, anderen tonen een rustiger opgaande lijn, maar er zijn ook fondsen die niet aan het lagere koersniveau weten te ontsnappen. Het zijn spannende tijden. Er gebeurt van alles.

De Assist-deelnemers
Het volume posities in de categorie performing is na twee maanden met 10% toegenomen. Deze posities zijn uit een achterstand teruggekomen en kunnen aan een positief resultaat gaan werken of doen het al. Er valt daarom vrijwel dagelijks wel wat te verkopen. Het cijfer gerealiseerde winst is na week 9 is uitgekomen op 1,355% van het totaal belegd vermogen. Het eerste procent van dit jaar is dus ruimschoots gepasseerd. De vaart zit er goed in.

Inmiddels is het maart en zullen deze en de komende maanden de nodige fondsen met dividend uitkeringen gaan komen. Ook dat is een vorm van resultaat. Laat maar gebeuren.

Wij wensen u een goede beursweek.
Het team van Pharos Zelfbeleggen.

Posted in Pharos Assist, Standen, Weekbericht