Het wereldnieuws schijnt er op de beurs niet toe te doen. Positieve energie heerst.

Indexen
Een week waarin de drie indexen alleen maar in opwaartse richting bewogen. Een Verenigd Koninkrijk wat echt niet meer weet welke kant het op moet. Een president van de VS die er van overtuigd is dat hij de dans zal ontspringen, het Mueller-rapport afserveert, geen inzage zal geven in zijn belastingaangifte en al weer op het punt staat iemand in de FED te benoemen om zijn gelijk te gaan halen. De Duitse autoindustrie die naar het strafbankje zal worden geroepen voor al dan niet gemaakte stoute afspraken. En wat te denken wat er met Boeing zal gaan gebeuren dit en het komende jaar? De drie indexen van Euronext Amsterdam trekt zich er niets van aan.

De AEX sloot de week met een 8 punten hogere stand van 562,58 punten. Een plus. De AMX was niet te houden met een stijging van 28 punten naar een totaal van 804,25 punten. Een forse stap. De AScX deed het ook heel goed. Deze index ging opnieuw door de “1000”-grens en sloot 20 punten hoger op 1007,33 punten.
Opnieuw is er een aardig deel van het verlies eind 2018 weer ingehaald. Geduld hebben loont naar tevredenheid.

Dividend
Wellicht heeft u de afgelopen week dividend mee kunnen nemen van Unibail Rodamco Westfield of van Randstad Holding. Het zijn dividenden van betekenis. Het seizoen is daarmee op gang gekomen. Verder in de maand april wordt het dividend verwacht van fondsen als: Ahold, Ordina, Nedam, Wessanen, KPN en Vopak. In de maand mei zullen er een stuk of dertig fondsen tot de jaarlijkse toekenning komen. Het zal de belegger nu wekelijks ten deel vallen; tenminste, als u het aandeel in portefeuille hebt. Maar deze twee maanden zijn hierdoor telkens weer een feest op zich. Hoort er ook bij. Geniet er van.

Posted in Weekbericht