Het gaat nog maar om een paar weken…

In de kelder
Het ziet er niet goed uit. Ook de afgelopen beursweek moeten we nog meer dalende koersen incasseren. Vrijdag trok het wel een beetje bij, maar dat maakte de grote verliezen van daarvoor niet goed. We zitten nog geparkeerd in de kelder, of zoals een bekend Nederlander zegt, in het putje. We staan behoorlijk onder water met een achterstand van 16% ten opzichte van het begin van 2018. Niet best.

Beleggers rekenen graag op een soort eindejaarsrally; wij natuurlijk ook. Maar gaat deze nog wel komen in de korte tijd die ons dit jaar rest? Het kan natuurlijk snel gaan, maar er zit totaal geen rust in de beurzen wereldwijd. Daar is ook alle aanleiding toe. Er is een overdaad aan onrust en onzekerheid. U weet ook wel aan welke wereldleiders we dit lijden te danken hebben. Dat houdt echt niet op bij de jaarwisseling.

Geduld hebben
We gaan niet van alles en iedereen de schuld geven. Daar schieten we niets mee op. Laten we hopen op een verbetering richting de feestdagen. We kijken hiervoor naar onszelf en de cumulatieve prestatie van de portefeuilles in Pharos Assist. Na de vorige beursweek is de stand als volgt: 78% van de posities staat behoorlijk in de min en loopt achter of zelfs te ver achter; 16% heeft een gezonde performance; 6% staat aantrekkelijk in de plus, tot aan verkoopwaardig toe. We gaan de komende weken specifiek de ontwikkeling van deze percentages wat van nabij volgen. Wellicht zien we nog een mooie correctie op de onderliggende waarden; zeg maar een afnemende achterstand. Dat kan ook goede feestdagen opleveren, als het jaar ons een beetje in de steek laat. We zijn erg benieuwd.

We wensen u een goede beursweek.
Het team van Pharos Zelfbeleggen.

Posted in Pharos Assist, Weekbericht