Eén zwaluw maakt nog geen winter

Minder
We schreven er over vorige week: de hoop dat er een opleving zou komen die er voor zou zorgen dat de enorm afgenomen onderliggende waarde van vrijwel elke portefeuille zou herstellen, ofwel dat de belegger zijn actuele stand niet nog meer minder zou zien worden; het begrip minder minder. En dat is de afgelopen beursweek gelukkig ook gebeurd. Over de hele week heen hebben we zo goed als alle koersen zien aantrekken; geweldig. Cijfers? De AEX steeg van 507 naar 521 punten. Ee herstel van bijna 3%. Niet dat er winst uit voorkomt, maar beduidend minder potentieel verlies. Ook veel waard. De AScX, de zogenaamde smallcaps, trokken op van 914 naar 957 punten. Ruim 4,7% er bij! Een hele mooie beursweek, aan de koersvorming gemeten. En dan de AMX, de Midcap. De plus ging hier van 705 naar 753 punten: 6,7% maar liefst. Dit is eigenlijk geen herstel te noemen, dit is gewoon een rally. Is er een reden voor te benoemen? Nauwelijks. Is de beweging ergens aan op te hangen? Nauwelijks. Het is de grilligheid van de beurs in dit jaar, maar nu eens positief. Laten we er blij mee zijn!

Assist
Het adviseren binnen Pharos Assist valt nooit stil. Bij de wegtrekkende koersen tekent zich wel af en toe een No Show advies af: de beurs laat dan een wegtrekkende beweging zien, waardoor een mogelijke verkoop alleen maar verder uit beeld raakt. Het doet zich voor in een neergaande lijn. Maar onder het credo van spreiden worden er wel, zo mogelijk, koopadviezen gegeven. Ook als de beurs in een neergaande lijn zit. Dat heeft in een week als deze het voordeel dat er direct zwarte puntjes in de rode noteringen ontstaan, als er sprake is van enige correctie. En dat is dan ook gebeurd. Positieve cijfers worden zichtbaar en nog in dezelfde week hebben zich al weer enkele verkopen voorgedaan. En dat stelt enorm tevreden. De boel komt al weer op gang.
Die ene week geeft de belegger moed. Laten we hopen dat deze beweging zich ook de komende weken voortzet. Graag meer zwaluwen in deze tijd van het jaar.

Wij wensen u een goede beursweek.
Het team van Pharos Zelfbeleggen.

Posted in Weekbericht