Een meer dan zomerse week, die ook nog weet te plussen

De week
De hitte had ons in zijn macht. Ieder voor zich probeerde de boel zo goed als mogelijk onder controle te houden. Want het was inderdaad heet. Maar de beurs zoekt altijd zijn eigen weg in welke omstandigheden dan ook. Daarbij mag ook wel opgemerkt dat de handelsvloer wel over klimaatbeheersing kan beschikken. Zo kozen de indexen alledrie opnieuw de stijgende lijn: De AScX steeg van 971 naar 974 punten. In de verte komt de 1000 grens langzaam in zicht. De ASX plust van 571 naar 580 met 9 punten. Er is weinig rust in de politieke verhoudingen over de hele wereld. En toch wordt en in de schaduw ervan onverkort gepresteerd. Indrukwekkend. En dan de AMX, de index van onze vaderlandse markt. Een verbetering van 809 naar 827 punten leverde de plus van 18 punten in deze index. Oprecht een prima weekresultaat.

BESI
Laten we deze keer even stilstaan bij BESI (BE Semiconductor). De chipsector is heel gevoelig voor ontwikkelingen in de supergrote IT- en Techreuzen. Het fonds raakte in een behoorlijke dip in het vorige jaar. Eind oktober noteerde het een koers van 17,17 euro. In vrijwel elke portefeuille stond het zwaar in de min. Aan het begin van dit jaar werd 18,70 euro aangetikt. Met een ritme van meer plussen dan minnen herstelde de koers tot een mooi niveau.
Op 25 april werd 28,75 euro gehaald. Maar toen toch weer een nieuwe dip naar 20,24 op 31 mei. Het ritme van meer plussen dan minnen herpakte, zodat we deze week de 28 euro weer bijna hebben geraakt. De koers is hiermee absoluut weer op niveau. Het fonds kan met een gerust hart weer verder in de strijd. En dit heeft zich in menige portefeuille afgespeeld. Geweldig, want zulke ontwikkelingen helpen de belegger de goede kant op.

Posted in Weekbericht