De AEX veert op, ongeacht de onrust van het wereldnieuws

Cijfers
De AEX maakte een forse stijging in de afgelopen beursweek. Telde de index aan het begin van de week 558 punten, er werd op 586,32 gesloten. Een hele goede week met een pus van 28 punten. Meer dan 5%! Ook de AMX liet goede cijfers zien. Minder spectaculair, maar een verbetering met 11 punten telt ook behoorlijk. De index steeg van 811 naar 822 punten. Helaas liep het bij de AScX anders. Zelfs net niet positief. Van 946 naar 945 punten raakten we een punt kwijt. Gelukkig overheerst de winst van de andere indexen deze beursweek.

Naar beter
Menige positie veert enigszins op. Het is geen reden om juichend over straat te gaan, maar het is fijn om fondsen te volgen die aan een soort sprintje bezig zijn. Zo zorgde Arcelor Mittal in de AEX voor een slot vrijdag op een euro hoger dan de week er voor. Van 12,87 naar 13,88. In de AMX viel TomTom op door in de tweede helft van de week opeens door te stoten naar 11,44 euro. Al langer ontwikkelde de koers zich in de positieve richting. Maar ondanks het verlies van 1 punt van de AScX, speerde Kiadis over de week meer dan 20% omhoog van 4,83 naar 5,95 euro. Ondanks het feit dat het fonds vrijdag 8% liet gaan. Opmerkelijk.

Wat zal de nieuwe week ons brengen? Welke fondsen zorgen voor opwinding? Kunnen we de flow vasthouden? Wij hopen het zo!

Posted in Weekbericht