Altice komt in heel veel portefeuilles voor; een tussenstand

Altice
Als je hoopt op herstel, valt een wegzakker extra tegen. En dat gebeurde de afgelopen week met Altice Europe. De cijfers na het derde kwartaal vielen wat tegen, vooral in de ogen van de analisten. Het sentiment op de beurzen wereldwijd is ook al niet aan de gezellige kant. Maar binnen de week dalen van 2,07 naar 1,56 euro stelt enorm teleur. Met recht een wegzakker. Een geval van te heftig reageren.

Laten we eens wat terug kijken. Begin juni is het aandeel gesplitst, maar het was al fors gezakt vanaf het begin van het jaar. Vanaf dat moment moeten we wel ook de waarde van Altice VS in de gaten houden. Een deel van deze waarde is immers uit de gewone stukken voortgekomen.

Sinds juni is Altice Europe ongeveer 47% in koers gedaald; de daling van Altice VS over dezelfde periode is rond de 8%. De daling sinds de splitsing is dus van formaat; wat moeten we er mee? Afscheid nemen en daarmee ook een groot verlies? De meeste beleggers hebben daar een grote hekel aan. Doormodderen dan? Wat voor een beeld hebben we daar dan bij? Wat mogen we verwachten? Tja… glazen bol!

De cijfers na het derde kwartaal vielen tegen, omdat zowel de omzet als de marge minder waren dan verwacht. Maar de performance van de onderneming laat ook plussen zien op andere punten, waarbij herstel op de Franse markt een belangrijke is. Men verwacht over het hele jaar toch in de buurt van de gestelde doelen uit te komen. De tijd kan ook in het voordeel van de onderneming werken.

Nu afscheid nemen van de posities levert een gigantisch verlies op. Het jaar is nog niet om, maar na de grote dalingen zou het fonds wel eens terug kunnen komen van deze overdosis. Wellicht geeft een horizon van een maand of 13 ons een herstel van 20 tot 30% op de slotkoers van vrijdag. Dan zijn we er nog lang niet, maar het zou een behoorlijke stap in de goede richting zijn. Een langetermijnoplossing.

En in dezelfde periode is het aandeel Altice VS mogelijk zijn 8% in de min kwijt en zien we een presterend fonds. Goed voor het saldo.

Wij wensen u een goede beursweek.
Het team van Pharos Zelfbeleggen.

Posted in Weekbericht